Rólunk

Nolynna Lux… Első kutyáink neveinek részleteiből próbáltunk összerakni egy nevet, ami tetszik és nagy valószínűséggel az FCI is elfogadja. Bár a kennel az én nevemen van, a barátommal, Alexszel közösen kutyázunk.

A nevem Farkas Márta Barbara, 1984-ben születtem Budapesten. 2010-ben államvizsgáztam a Budapesti Corvinus Egyetemen, 2 évvel később kutyakozmetikus tanfolyamot végeztem, majd a MEOE ringtitkári tanfolyamát is.

Nem születtem kutyás családba. Azt hiszem, a családom a mai napig nem érti, hogy lettem kutyafüggő. Szerencsé(m)re azóta ők is megfertőződtek. 🙂

5-6 éves koromtól könyörögtem collie-ért. Anyukám az összes létező könyvet és újságot megvette, hátha elég lesz és befejezem a vágyakozást. Próbálkozása visszafele sült el. Miután Ő is átolvasott mindent, úgy döntött, jöhet a kutya. 1995-ben, 10 éves koromban kaptam meg első kutyám, Good-Lucky Pink Cynthia ’Molly’ dark-sable szukát a Silver Dream kennel egyik külső fedeztetéséből. Közel 14 évig volt velünk, rengeteget köszönhetek neki. Vele kezdődött minden.

Pár hónappal halála után döntöttünk úgy, hogy új kutyát szeretnénk. A családom igyekezett lebeszélni a fajtáról, túlságosan fájdalmas volt Molly elvesztése. Én hajthatatlan voltam, más fajtát el sem tudtam képzelni, így a következő családtag egy tricolor kan lett, Lucky-Luke Star Black Indian Indra ’Byron’ Kakas Tímeától, aki azóta is nagyon jó barátom.

2011. végén láttam meg egy fényképet egy csodálatos kölyök tricolor szukáról, anyjának vonalát már nézegettem egy ideje, így Szilvesztert megelőző napon érkezett hozzánk Everlasting Fantasy of the Holy Mountain ’Luna’ a szlovéniai of the Holy Mountain kennelből. Tenyésztőjével, Neda Starmannal azóta is tartjuk a kapcsolatot.

Nem akartunk egyelőre több kutyát, főleg nem kant, de 2013. elején megváltozott a terv. Sajnálatos módon tönkrement egy spanyol collie tenyésztő. Tőle érkezett családunkba a három éves Trasdepastores Blue Duero ’Hirto’, első blue-merle collie-nk. (Érkezéséről Kakas Timivel közösen döntöttünk.)

A három kutyán kívül van egy ivartalanított nőstény házi cicánk is. Miát 2005-ben, kölyökként fogadtuk be.

IMG_0053

 Manapság számomra sajnos egyre több collie nem azt testesíti meg, amit megszerettem a fajtában.

Célunk jó méretű és felépítésű, kiegyensúlyozott, élénk temperamentumú kutyák tenyésztése, akik megállják helyüket sportban, kiállításon egyaránt. Nem tervezünk sok almot, csak akkor fedeztetünk, ha úgy érezzük, hogy az adott párosítás kihagyhatatlan lehetőséget nyújt.

Nálunk minden kutya családtag. Budapesten élünk egy családi házban, kenneljeink nincsenek, a kutyák szabadon járhatnak a kertben és lakásban egyaránt. Életünk része a napi sétáltatás, rendszeresen járunk kutyás programokra, kirándulni és terelni kutyáinkkal.

Szeretnénk, ha a tőlünk származó kölyköket is hasonlóan, családtagként kezelnék a gazdik.

Farkas Márta Barbara

IMG_0010